Rakentaminen jatkuu

5.4.2008

Tuvan puolen kattopaneelien alle kiinnitin soirot naulauspuiksi. Koska uusi paneeli ei yleensä mene ”heittämällä” koko pituudeltaan kiinni edellisen paneelin ponttiin, käytin kolmesta palikasta koottuja renkejä pitämään paneelin toista päätä ylhäällä, kunnes toinenkin pää on paikallaan.

13.4.2008

Parin viikonlopun naputtelun jälkeen tuvan sisäkatto on jo voiton puolella. Makuuhuoneiden katot ja lattiat tulivat valmiiksi viime vuonna.

6.6.2008

Lautalattia ja katon panelointi tekivät ihmeitä: siinä missä ennen oli seinien jakamia epäpersoonallisia tiloja, on nyt huoneita, joilla on oma luonteensa.

8.6.2008

Keittiönurkkaus alkaa muotoutua. Seuraavana vuonna jouduin siirtämään kaapistoa kauemmas tiiliseinästä, koska jääkaappikin tarvitsi tilaa.

4.7.2008

Isolta kaivurilta ei mennyt montaakaan tuntia imeytyskentälle sopivan montun tekemisessä. Lähes 3 metriä leveällä telaketjukoneella oli vain kovin ahdasta kaivannon ja puiden välissä.

4.7.2008

Suodatinkangas vielä imeytysputkien päälle, niin kaivannon voi täyttää.

13.7.2008

Kaatoallas sopi keittiön työpöytään sahaamani aukkoon.

26.7.2008

Vesijohdon sisääntulo täytyi siirtää pois tuvan keittiönurkkauksesta, koska pumppu ja vedenlämmitin eivät enää olisi mahtuneet sinne. Pesuhuone on muutenkin asiallisempi paikka pumpulle. Lattian parikymmensenttinen betoni- ja styroksikerros puhkesi järeällä poravasaralla odotettua helpommin.

16.8.2008

Balladi-uunin kokoaminen oli aika yksinkertainen yhden viikonlopun urakka. Tässä kuvassa uunista puuttuu vielä pari elementtikerrosta ja etuseinä.

15.9.2008

Uuni valmiina. Käytössä se on osoittautunut hyväksi: lämpiää aika nopeasti vähillä puilla ja pitää lämmön pitkään. Pesällinen kuivia puita aamuin illoin pitää tuvan n. 15 astetta ulkoilmaa lämpimämpänä.

12.10.2008

Aurinkopaneeli katon harjalla lataa akkuja, joista riittää sähköä valaistukseen ja muihinkin tarkoituksiin.

Toinen alkusyksyn saavutus on kallion vieressä olleen kaivumaakasan levityttäminen vähemmän näkyvään paikkaan.

Seuraava: Huvila valmistuu