Raksablogi 2010

15.5.2010

Tilapäisen pressuvajan tarpeista syntyy polttopuukatoksen runko.

21.5.2010

Lopultakin sain kaivetuksi kanavan vesijohtoa varten.  Tähän asti vedet oli pumpattu kaivosta uppopumpulla, jolla oli täytetty vesiastiat.

5.6.2010

Kun olin ensin laskenut vedenpintaa pumppaamalla, oli vesijohdon ja pohjaventtiilin asentaminen kaivoon aika helppoa.

26.6.2010

Kesäpaikassa voi viettää aivan oikeata kesäelämää. Kuistin reunassa on kissanporras, jonka avulla lemmikki pääsee ullakolle. Uppopumppua käytetään vielä, koska vesijohtosysteemi sisällä ei ole valmis.

17.7.2010

Aurinkopaneelin ja akkujen avulla toimiva vesilaitos on lopultakin toimintakunnossa. Ensin kokeilemani 12 voltin pumppu ei jaksanut imeä vettä kaivosta, sillä se oli tarkoitettu lähinnä veneisiin ja sen imukorkeus oli vain n. 1,5 metriä. Uuden 12 V Shurflow-kalvopumpun imukorkeus on riittävä ja se nostaa painesäiliön paineen helposti niin suureksi, että systeemiä voisi käyttää vesiautomaattina.

24.8.2010

Hautaan eristelevyjä vajan perustuspilareiden ympärille. Näin pienet levyt tuskin kokonaan pitävät routaa poissa, mutta onhan pitkään nurkissa lojuneille styrokseille edes jotakin käyttöä. Tällaisen vajan tekemiseen riitti pelkkä ilmoitus kunnan rakennusvalvontaan.

23.9.2010

Vajan ulkoseinät syntyvät 5 vuotta varastossa lojuneista ylimääräisistä hirsipaneeleista. Runkosoirot sekä vesikatto- ja lattialaudat on hankittu paikalliselta sahalta. Edessä on pino lattialautoja odottamassa katkaisua oikeaan mittaan. 2 kW:n aggregaatti antaa sähköä riittävästi pienitehoiselle (800 W) katkaisusahalle, eikä harrastajarakentaja yleensä tarvitsekaan järeämpää työkalua.

Seuraava: Alkukesä 2011

2 kommenttia artikkeliin ”Raksablogi 2010”

  1. Anonyymisanoo:Hei,Kiinnostaisi vesiautomaatin rakentaminen 12 v systeeminä. Mikä on tuon käyttämäsi pumpun tarkka malli?
  2. Pentti Stenmansanoo:Hei,
    Sorry että en huomannut kysymystäsi aikaisemmin!
    Mallia en tähän hätään muista, mutta se oli Sunwindin myymiä Shurflow-kalvopumppuja. Uskoisin useimpien 10-15 l/min kalvopumppujen pystyvän imemään veden myös 2-4 metrin syvydestä kaivosta. Tavanomaiset keskipakopumput ovat hiljaisempia, mutta niiden hyötysuhde ei riitä. Minulla on nyt systeemissä pieni painesäiliö, mutta suosittelen ehdottomasti ruostumattoman säiliön käyttöä.

Kommentointi on suljettu.