Ulkorakentamista

3.6.2007

Kompostikäymälä saa väriä pintaansa.

12.8.2007

Savupiipun muuraus katon päällä kävi paljon odotettua helpommin huolimatta 28 asteen helteestä. Homma oli aivan toista kuin viimevuotinen kiemurtelu kattoristikoiden välissä, alla ja päällä. Kaikkiaan hormin korkeudeksi tuli lähes 5 m.

19.8.2007

Savupiipun juuren ympärille tuli omatekoinen peltinen tötterö, johon tiiviit bitumikermit sai liimattua hyvin kiinni. Kermejähän ei voi kiinnittää suoraan savupiipun pintaan, koska hirsitalo ja katto sen mukana painuu hieman ajan kuluessa.

2.9.2007

Lähes pari vuotta talon suojana ollut aluskate saa päälleen bitumipaanut, joiden paikalleen naulaus kuitenkin kävi jatkuvien sadekuurojen takia aika nihkeästi. Nyt sentään toinen lape on lähes valmis.

Vaikka bitumipaanut ovat neliömetriä kohden paljon painavampia kuin aluskate, paanut ovat aika pieniä ja siten helpompia käsitellä. Tässä kuvassa näkyy vielä tuo lautavarasto, jonka pian siirsin sisääntulopihalta vähän syrjemmälle.

8.9.2007

Huvilan katto suo mahdollisuuksia korkeatasoisiin tehtäviin.

30.9.2007

Vesikatto tuli harjalaattoja ja räystäslaudoitusta lukuun ottamatta valmiiksi syyskuun alkupuolella.

Nyt on myös piipun yläpään paksunnos valettu. Piipun juuripellin yläpää pitäisi vielä saada tiivistettyä ennen lumia.

14.10.2007

Huvila sulautuu hyvin taustaansa järven rannan suunnasta nähtynä. Edistys edistyy: savuhormi on saanut suojakseeen ja kruunukseen piipunhatun.

Seuraava: Luontoblogi 2 2007