Koska. Tosin

9. syyskuuta 2018
 
 
Koska meriin on muutamin paikoin kertynyt melkoisesti muoviroinaa jätehuollon puutteiden vuoksi, muovisten kauppakassien käyttöä on ryhdytty rajoittamaan maksullisuudella ja suoranaisilla kielloilla. Vaihtoehdoksi on jo pitkään tarjottu ympäristöystävällistä puuvillakassia, varsinkin sellaisissa maissa, joissa muoviroskat eivät päädy meriin.
 
Tosin puuvillan kasvatuksen ekologinen jalanjälki on niin valtava, että puuvillakassia ei millään voi hyödyntää niin monta kertaa, että jalanjälki per käyttökerta jäisi pienemmäksi kuin muutaman kerran käytettävän muovikassin.
 
***
 
Koska Nestlé takavuosina markkinoi kehitysmaihin tarpeetonta ja hintavaa äidinmaitovastiketta, Nestlén kaikki tuotteet ovat Perkeleestä. Erityisen paljon Perkeleestä on firman tunnetuin tuoteryhmä pikakahvi, joka vierottaa ihmiskunnan sumpinvalmistuksen autuudesta. Pienen siivun armoa voivat kahvifirmat saada kapselikoneidensa ansiosta; kapseleissahan on sentään oikeaa kahvia.
 
Tosin käytetyt kapselit ovat yhä suurempi ongelma kierrätyksen kannalta. Kapselin eri osat ovat eri tavoin kirrätettäviä materiaaleja, eikä niitä ole helppo saada eroon toisistaan. Sen sijaan pikakahvin valmistusprosessi on tehokas ja syntyvät jätteet on helppo kierrättää teollisesti. Kahvikupillisen valmistuksesta ei jää jätettä ja myyntipakkauksen asiallinen kierrättäminen on helppoa.